söndag 29 juni 2008

Moralpanik i Piteå

Nu har Syndikalisterna vunnit en maffiaseger igen (för de uppför sej mer som en Camorra eller La Cosa Nostra än ett fackförbund). Denna gång i Piteå där en mack tagit bort alla porrtidningar sedan en anställd klagat på att de finns där.

Den här bloggen uttrycker det bäst; "Det som jag ser som allvarligt i det här är att syndikalistfacket bestämde vilken tidning som den anställde skulle sälja. Denna gång var det en porrtidning men tänk om det är någon annan tidning nästa gång som de sätter i blockad. Vad säger vi om dom skulle få för sig att sätta exempelvis Svenska Dagbladet i blockad eftersom de inte tycker om den tidningens innehåll och åsikter.

Detta är allvarliga frågor som sträcker sig långt vidare, det handlar inte bara om att sälja porrtidningar, det handlar om att syndikalisterna velat styra det tryckta ordet.
"

Det handlar lika mycket också om moralpanik, man tycker inte om att se nakna kroppar i en affär med annat. Nakna män ska vi inte tala om. Tidningarna med sånt innehåll säljs bara på internationella presställen. Men man behöver inte låta blicken färdas upp längs tidningsraderna om man inte vill. Självcensuren är mycket viktigare än den officiella.

Själv skulle jag inte köpa en porrtidning längre, det är alldeles för utmanande poser och för mycket sexuella akter för min smak. Jag antar att kampen mot internet är på väg att förloras och då tar tidningarna till allt grövre innehåll. Men det speglas inte på omslagen, annat än i skrift. För tjejerna på omslagen till porr- och herrtidningar är minsann av snällare art än de man ser på Veckorevyns omslag eller Svensk Damtidning. De omslagen är rena hårdporren i jämförelse!

Populära inlägg