fredag 27 april 2007

Jag är granne med ett hotellbygge

Där jag bor, Malung, har kommunen beslutat att bygga om en del av ett bostadsområde till hotell för att bemöta stormen av turister som man tror kommer att ankomma Sälen inom ett antal år. Märk väl att jag skriver MALUNG och SÄLEN. På kartan ser det inte så imponerande ut men det är sju (7) mil mellan orterna! Vem bor i Malung för att kunna åka skidor i Sälen? Det är slöseri med bensin, tider och vår miljö.

Nu har kommunen ett ess i rockärmen, nämligen Dansbandsveckan. För er som inte vill läsa länken kan jag tala om att det är ett vidrigt spektakel som äger rum här en gång per år. X antal dansband kommer hit för att spela i Orrskogen (Folkets park här i Malung) och tävla om nåt pris. Med sej har de en ambulerande stad om ca 30,000 människor som skriker, skränar, super, skräpar ner, hånglar och bär sej åt som den värsta romerska orgie. Nåja, nu överdriver jag, en aning. Nätterna här blir en enda kakofoni av oljud. Nog för att urinvånarna här är dumma och allmänt bakom flötet men de som kommer hit verkar vara sådana som bara är här för att supa sej fulla och göra bort sej.

Nåväl, jag lämnade ämnet. Malungs kommun har satsat på ett hotellbygge och jag bor granne med det. I skrivande stund händer det ingenting, kanske mest beroende på att det är fredag och då är slöfockarna mer än vanligt slöa. De gör nämligen knappt nåt när man tittar på dom. Ändå har en hel del hänt sen de startade i slutet av november förra året. Vid tillfälle ska jag visa foton från arbetet.

Saker har dock hänt sen bygget startade. Länsstyrelsen i Dalarna konstaterade för en tid sen att bygget inte hade startats enligt gällande lagar. Ett kommunalt svartbygge alltså. Haha! Ändå fortsätter arbetet som om inget hänt eftersom styrelsen anser att förstörelsen gått för långt för att göras ogjord. Malungs kommun har uttryckt sin harm över detta men har inget ändrat. Beslutet om hotellbygge togs av sossarna. Den nuvarande borgerliga majoriteten har inte gjort nåt för att stoppa bygget, antagligen av samma skäl som Länsstyrelsen angivit.

Det ska bli intressant att se resultatet av deras mödor. Något färdigt hotell för årets Dansbandsvecka lär det inte bli för den äger rum i juli och detta beräknas vara klart i augusti-september.

Populära inlägg