onsdag 28 maj 2014

Dumheter världen över

Sida är i blåsväder igen. Det verkar som om biståndet till andra länder inte används på rätt sätt. Sen när har det gjort det egentligen? Jag får inte direkt känslan av att biståndet har kommit fram till rätt adress alla gånger. Korruptionen har man förstås fått bukt med men når hjälpen ändå ända fram?

Media (SVD i detta fallet) blåser upp historien om att Edward Snowden var spion. Det torde ha varit ganska klart att han var det. Var och en som lyssnat på de intervjuer han har gett har ju fått detta klart för sej, även om han inte uttryckt det i såna ord förrän nu. Medierna vill förstås göra sej en hacka på det faktum att han nu säger att han var spion.

Efter ännu ett massmord i Masshootingstan (USA) skriker folk nu högt igen, men denna gången är det inte vapenlagarna som är i rampljuset utan att kvinnor ser sej som objekt. De har förvisso rätt i sak, men inför samhället i stort är även män sedda som objekt. Värst vore väl faktiskt att ses som ett subjekt, aldrig mer än något i bakgrunden som ingen ägnar någon större uppmärksamhet. Det är som subjekt många sexmördare verkar se sina offer.

Boko Haram är en muslimsk sekt som alla rättrådiga och normalt tänkande människor bör ta avstånd ifrån. Deras hemska dåd, kidnappandet av flera unga flickor, har placerat dom på många länders och vanliga människors listor över organisationer som bör kväsas så snabbt som möjligt. Det blir såna här sekter när adekvat utbildning saknas, mina damer och herrar!"Lördag hundutställning
söndag loppmarknad"

Populära inlägg