onsdag 4 januari 2012

Lite mer om förvillande

I förra blogginlägget tog jag upp förvillarpriset, detta otidsenliga pris från VoF som enbart går ut på att befästa deras egen syn på saker de ogillar. I det här fallet handlar det om att miljönämnden i Mora och Orsa som fått detta högst informella pris för sitt hanterande av ett krav från en privatperson i distriktet som känner sej elöverkänsliga. Ett ärende har alltså drivits av nämnden sen 2006 med utgångspunkt från en privatperson som velat få en sändare flyttad vilket också förankrades i nämnden efter en långdragen undersökning som bl a innehöll utlåtande från läkare som inte hittade något fel på den som klagande.

Elöverkänslighet är ett omtvistat område som enligt det jag läst mej till verkar vara en psykisk åkomma, inte någon egentlig sjukdom, ej heller någon fobi.  Förr kanske det var ett riktigt problem men det beror enligt mej kanske mer på de medel man satte på olika apparater (flamskyddsmedel etc som har bytts ut genom åren till mildare saker) än nån eventuell överkänslighet gentemot elektromagnetism.

I sak har alltså VoF rätt men det är att skapa en storm i ett vattenglas då man utser en miljönämnd till årets förvillare eftersom det finns större saker där ute som borde kritiseras. VoF kan inte förvänta sej att en politisk gren av en politisk apparat ska tänka vetenskapligt, eller? Politiker ska ta till sej information från alla möjliga håll och då händer sånt här. Det är verkligheten, inte någon vetenskap. Tyvärr.

Uppdatering 2012-01-05: Jag lägger till en stilla undran när någon ska uppmärksamma det idiotiska i att låta religiösa människor ha friskolor. Där snackar vi förvillare!


"Väggar har möss och möss har öron."

Populära inlägg