tisdag 1 februari 2011

Mora-Leksand 31 januari 2011

Jag var med kompisar och såg amatörhockey, dvs Allsvenskan i ishockey. Det var Mora som mötte Leksand och det var ett tröttkört Leksand som blev överkört av Mora. Slutställningen blev 6-1 till hemmalaget.

Samling strax före match. Man kunde se att Leksands spelare såg lite håglösa ut redan före matchens början. De hade spelat tre matcher på fem dagar dessförinnan.

Leksandsklacken. Just när jag skulle ta fotot släckte man ner och blixten tog på fel ställen. Jag har fått justera nivåerna i efterhand och Gimpshop är inte speciellt bra på det.

Precis efter första pucksläpp. Som synes på "jumbotronen" har det inte gått lång tid.

Ett av få anfall från Leksands sida under matchen. Att laget fick så många skott som det meddelades berodde nog mest på de många skott långt utifrån som målvakten i Mora lätt kunde mota bort. Mora å sin sida mötte Leksand väldigt högt, redan i slottet ibland.

Slutresultatet i bild. Det kunde ha blivit några mål fler för Mora och borde kanske ha varit ett till för Leksand.
Något för Elitserien är förstås inget av dessa lag. De spelar alldeles för huvudlöst och backarna i båda lagen gick bort sej alldeles för ofta. Men det var kul att se hockey igen "på riktigt" efter så många år med sporten på TV.

Populära inlägg