onsdag 26 januari 2011

Vulkanutbrott, klimatbluff och extremism

Jag avrundar dagen med att ta upp tre stora händelser.
Kirishima är ett bergsmassiv med ett antal koner varav den högsta når 1700 meter. Foto: Ichio Moriya (Kanazawauniversitet)

1. Vulkanen Kirishima (se bild ovan) har vaknat upp ur en dryga 50 år lång sömn och upplever just nu en rejäl eruption. Askplymen når i skrivande stund mer än 7 km upp i luften. Bergsmassivet har varit aktivt sen strax före senaste istidens slut och har under den tiden byggt upp en imponerande sköldvulkan med inalles 20 olika vulkankratrar som alla haft utbrott i modern tid.

2. Svensk Bilprovning har deltagit i klimatbluffen och försöker nu dölja sina misstag. Klart intressant hur folk tagna på bar gärning med händerna i kakburken försöker dölja det genom att gömma materialet bakom lösenord. Det är så tråkigt att se hur många myndighetspersoner och politiker som gått på den sämre delen av klimatforskningen. De skulle behöva läsa lite Roy Spencer och Richard Lindzen.

3. Birgitta Ohlsson vill slå ett slag för kampen mot extremismen. Bra gjort. Det behövs i kampen mot såväl terroristisk extremism som politisk dito. SD är bara ett exempel på extremism som tyvärr lyckats komma in i politikens finrum pga sin generaliserande politik och fördomsfulla attityd gentemot de man utsett till sina huvudmotståndare, de svaga bland immigranterna i vårt land. Hur svensk är Åkesson egentligen om vi ska gå på den fördomsfulla linje de själva valt?

Populära inlägg