torsdag 7 januari 2010

I brist på klimatdravel...

Min mamma brukade kalla mej stjärna, med eftertryck i rösten, när jag som liten hade klantat mej extra mycket. Det passar bra in nu med denna ganska roliga artikel i Aftonbladet. För när Klimatbluffen inte längre går att använda i kylan tar man till ozonförstörande stjärnor på miljarders miljoner kilometers avstånd som kan tänkas explodera och i sann Hollywoodanda naturligtvis rikta denna explosion mot oss. Så här skriver man om scenariot de tänker sej:

"Den termonukleära smällen kommer att förinta jordens ozonlager – som vi behöver som skydd mot farlig rymdstrålning.
Det här deprimerande domedagsscenariot beskrevs av amerikanska astronomer vid Villanova University i Philadelphia på en presskonferens i Washington på onsdagen.
–Jorden kommer att börja koka, sa de.
Forskarna säger att T Pyxidis egentligen är två stjärnor, en av dem är en så kallad vid dvärg som suger åt sig gas och stadigt växer.
När en supernova når en kritisk massa, Chandrasekhar-gränsen, exploderar den. Stjärnan kommer då att lysa lika starkt som alla andra stjärnor i galaxen tillsammans."

Betänk att ett scenario är en tänkt händelse som möjligen kan drabba oss, men det är inget som vi kommer att drabbas av med absolut säkerhet. Det KAN och kommer att hända, men troligtvis inte inom vår livstid. Men våra kära tidningar vill förstås ha lite skräck på sina löpsedlar och startsidor. Jag undrar hur våra alarmister kommer att vinkla detta till att det är oss människors fel.

Populära inlägg