tisdag 29 december 2009

Nästa gång du hör eller läser nån profetia om framtiden...

...kom ihåg detta du läste här. Eller vad tycks om denna profetia uttalad av pajasen Paul Ehrlich ca 1970:

“Population will inevitably and completely outstrip whatever small increases in food supplies we make. The death rate will increase until at least 100-200 million people per year will be starving to death during the next ten years.” (Vår population kommer i slutändan att helt och hållet överväga de små ökningar i tillgången på mat vi kan skapa. Mortaliteten kommer att öka till ca 100-200 miljoner människor per år pga svält under de kommande tio åren.)


Vad har då hänt sen dess? Inte mycket, lite svält här och var men faktum är att svälten är marginaliserad världen över numera. Det är färre som svälter i världen. Kolla vilka källor ni, det är ett faktum. Att det är för många som svälter är hemskt men vi kan hjälpa dom. Frågan är om politikerna vill göra det.


Ovanstående kan verka elakt gentemot Ehrlich men han har haft fel så många gånger att jag är förvånad att man fortsätter att ge honom priser. Hade han jobbat inom nåt av de områden som täcks av ett Nobelpris hade han väl fått det också.

Populära inlägg