torsdag 26 februari 2015

Dumheter världen över

För oss nordbor dominerar förstås skidsporterna just nu, med VM i Falun som främsta ledstjärna. Men ute i den riktiga världen finns förstås dessa knäppskallar som leker kalifat i Syrien och Irak. De till och med lockar till sej kvinnor med olika former av propaganda. Att någon vill stödja dessa tokar är för mej helt barockt. Hoppas de snart stoppas så området kan återgå till normal anarki.

På tal om tokar i Mellanöstern, Saudiarabien är ett land som styrs av galningar som är minst lika hemska som knasbollarna i Syrien och Irak och att då göra upp vapenaffärer med dom känns väldigt fel, även om man kan se det så här: utan dessa diktatorer blir Mellanöstern etter värre. Se bara på vad som händer i Libyen, Syrien och Irak och vad som höll på att hända i Egypten. Tunisien är det enda av dessa länder där religiösa fanatiker inte fått nåt rejält fotfäste.

På det mer personliga planet har jag betett mej som en ren skitstövel mot en jag kallar kompis och jag hoppas kunna lappa ihop det under den kommande månaden. Så får man inte uppträda som jag har gjort. Jag är en ganska impulsiv människa som ibland kan gå för långt när jag är inspirerad. Det är inget allvarligt som sådant men det känns inte bra att ha sagt det jag sa i ett brev jag skrev till denna kompisen. Jag säger inte mer eftersom det är privat. Ville bara skriva av mej lite och tala om det jag vågar tala om.

Kristdemokraterna, inget parti jag skulle vilja rösta på (som det är nu finns det INGET parti jag skulle vilja rösta på!), men det skulle inte vara speciellt bra om Ebba Busch-Thor blev partiledare. Det är framför allt hennes bristande erfarenhet som gör att jag är tveksam. Centern gjorde ett misstag då de valde Annie Lööf för några år sen mest för att hon var duktig på att pladdra. Lööf har väl fått erfarenhet sen dess men jag tycker inte hon har blivit bättre. Busch-Thor kanske kan lära sej att bli bättre, vi får se. Så här tycker hon själv om ett eventuellt ledarskap för KD.

Såpoperan mellan Ukraina och Ryssland fortsätter och det framstår nu mer i mina ögon som att det är ryska privatpersoner, såna med pengar, som vill att länderna strider. De som sitter på den politiska makten i Ryssland är förstås inte helt utan skuld eftersom de inte har gjort något för att hindra de ryska separatisterna. Den ukrainska regeringen har också gjort fel eftersom man inte lyssnat på de ryssar som bor i landet. De ryska separatister har dock gjort mest fel då de gripit till vapen så där utan vidare."En god och ädel man bör avhålla sig från varje som helst kontakt med arbetslivet."

Populära inlägg