tisdag 10 februari 2015

Dumheter världen över

Det har varit väldigt mycket fotografering den sista tiden på bloggen, detta eftersom mitt jobb har mycket med foto att göra och jag gärna blandar nytta med nöje, men idag handlar det om allehanda dumheter världen över.

Veckans pucko är förstås de väktare som översteg sina befogenheter å det grövsta när de praktiskt taget hade ihjäl en nioårig pojke som hade plankat på tåget. Det hade räckt med ett hårt grepp i ena armen och en tillsägelse att inte göra så igen. Det kanske hade haft effekt, kanske inte. Skillnaden mot nuvarande situation är att pojken säkert inte får ett psykologiskt trauma av storleken Olympus Mons (jättevulkan på planeten Mars) att bära omkring på. Vad pojken än gjort så förtjänade han inte en sån här behandling.

Vem är kriminell i statens ögon? Den frågan kan få en ny innebörd när nu åklagare vill kunna beslagta domänadresser som tillhör personer eller företag som befunnits vara kriminella. För mej låter det vanskligt för tänk om hemsidan bara innehöll bilder på fåglar i skogen? Sen tänker jag specifikt på The Pirate Bay, denna söktjänst etablissemanget hatar så mycket. På den sidan finns inget kriminellt som kan användas eftersom allt sker från datorer som kopplar upp sej mot TPB för att få information om var de kan hämta vad det nu är de vill ha.

Staten vill alltså bestämma över enskilda entiteter i samhället mer än nånsin. För oss som vill ha en så liten statsapparat som möjligt är detta naturligtvis ett slag i ansiktet. Ska en hemsidas domänadress verkligen få förverkas bara för att personerna bakom den anses vara kriminella? Som att ta livet av en hund bara för att husse var kriminell.

Till sist: 64 miljarder för TV-rättigheterna att sända Premier League. Stollar...
"Are you gonna go my way?"

Populära inlägg