onsdag 21 januari 2015

Dumheter världen över

Dags igen att samla all världens dumheter och påhopp i ett och samma inlägg.

Avundsjuka, missunnsamma och sorgliga människor har fått Rupert Murdoch att sätta stopp för framtida Sidan 3-utvik i brittiska The Sun. Det har inte fallit i god jord hos många av dess tillskyndare, bland vilka många modeller kan räknas in. Så här säger modellen Rhian Sugden: "It's only a matter of time before everything we do will be dictated by comfy shoe-wearing, no bra-wearing, man-haters," Att ogilla nakna bröst är verkligen ett i-landsproblem, en höna av en fjäder.

Största puckona på sista tiden är förstås folken i Mellanöstern, med Saudiarabien och knasbollarna, som håller olika områden i Syrien och Irak under sej, i spetsen. Där kan vi snacka stora problem. Om man inte tål att vissa har andra åsikter än de man själv hyser ska man inte mörda eller slå dessa. Religion är ofta en infekterad fråga, även här i det numera mer upplysta väst, men det ska inte övertrumfa allt annat. Absolut inte!

Överlevande från Auschwitz och andra hemska ställen ska inte behöva känna olust och oro i vårt samhälle. Nu är väl mycket av denna oron obefogad men strömningarna och stämningen i samhället gör ändå att man känner stark motvilja gentemot de som yttrar sej om judar och muslimer. Även om jag tycker det är fel att sätta religionen före allt annat är det lika fel att hota och skrämma dessa för sina kulturella och religiösa yttringar.

Identifiering är a och o i vårt moderna samhälle. Bra att det finns nu när döda hittas med falsk ID på sej. Jag ser inte detta som nåt hot mot integriteten, snarare ökar den vårt personliga utrymme och gör att fler kan hävda sej i kampen om uppmärksamhet, status eller vad det nu är man åtrår. Det dumma är folk som försöker utnyttja ens identitet för diverse ljusskygga aktiviteter. Varför ska man låtsas vara någon annan på dennas bekostnad?"Dress for the job you want, not the job you have.
Shows up dressed in lingerie and angel wings"

Populära inlägg