måndag 16 juni 2014

Sparka på den som ligger ner

Greenpeace är inte min favoritorganisation med sitt blint accepterande av klimathotet och sitt kärnkraftsmotstånd. Visst är det bra att de testar säkerheten på våra atomkraftverk, men hur vore det om de gjorde samma sak med vatten-, vind-, och kolkraftverken? Men det är inte Greenpeace dummare verksamhet jag tänker ta upp, utan det faktum att någon inom organisationen spekulerat bort 34 miljoner kr. Hur slarvar man bort så mycket pengar utan att någon annan märker det?

Som om inte det räckte, förra veckan beslöt sej den indiska regeringen för att i praktiken förklara Greenpeace persona non grata sedan landets säkerhetstjänst kommit fram till att organisationen är ett hot mot Indiens ekonomiska säkerhet. Åhå, snacka om att sparka på den som redan ligger ner.

Jag tänker så här, varje organisation, företag eller annan sammankomst har rötägg som genom illvilja, förräderi eller inkompetens förstör för resten av de församlade. Att det upptäcktes att nån använt pengarna till att spekulera på börsen med är gott nog, det är bra att man upptäcker sånt i tid innan hela kassan stryker med. Men det förtar inte det faktum att det skedde, och med donerade pengar dessutom. Folk har donerat till Greenpeace, på gott och ont. Då borde de kunna förvänta sej att pengarna blir kvar inom organisationen och används på ett vettigt sätt.

Vad man än tycker om Greenpeace så inte är det bra att folk kan göra vad de vill med pengarna. Det blir mindre pengar att satsa på för att protestera mot valjakten och presentera propaganda med. Det finns bra saker med Greenpeace också. Deras protest mot oljeutvinningen i Arktis var lite väl drastisk, men behöver vi verkligen oljan från ett så farligt område? Kunde de bara sluta upp med klimatdravlet så skulle man kunna lita på Greenpeace lite mer. Men bara lite.
"It didn't take you long, to find someone new
You moved right along, I can't believe it's true
And worst of all, it's my best friend,

Aint that really rubbin' it in"

Populära inlägg