lördag 29 mars 2014

Earth Hour ett förebud om en dystopisk framtid

Lars Kamël har skrivit en novell på sin blogg, en hemsk framtidsskildring om vad Earth Hour kan leda till. Själva novellen är väldigt bra skriven och man lider med den stackars mannen, vara enda brott är att han tittade på TV under den tid på dygnet då allt ska vara nedsläckt. Men det kan mycket väl bli en dystopisk framtid lik denna med vindkraften som ledande energikälla. Vindkraften funkade knappt för 500 år sen och den funkar definitivt inte idag. Med den som ledstjärna blir nog allt nedsläckt om några år...



"There are no atheists in foxholes' 
isn't an argument against atheism, 
it's an argument against foxholes."

Två onödiga händelser i kväll och natt

I kväll äger ett tokigt och larvigt påhitt rum, Earth Hour. I natt kommer nästa, övergången till sommartid. Varför har dessa saker berättigande egentligen? Om något har det ju inneburit mer problem att gå över till sommartid så tidigt på året. När ska vi sluta upp med såna naiva och infantila påhitt? Earth Hour kan vi göra till Ljusets timme, och det gjorde jag förra året genom att tända överallt jag kom åt, men sommartiden är svårare, eftersom den är inbyggd i datorerna och i samhället i stort.

Sommar är det inte förrän fåglarna skiner och solen kvittrar. Jordens timme är strax över eller under en timme lång, vilket ger matematikerna gråa hår (förhoppningsvis!). Verkligheten är vad man gör den till, men Earth Hour, Putin, Reinfeldt och Michael Mann skapar inbördes en verklighet jag inte gillar. Alls.



"Livet är gott
Världen är stor
Här sitter vi
Jag och min bror"

Ekonomi + klimat = mycket pengar och makt

En fråga över internet gav inspirationen till detta inlägg. Vad är värst; IPCCs senaste rapport eller ekonomen Richard Tols frisyr? Hans frisyr är definitivt av det sämre slaget. En kombination av den tjeckiska hockeyfrillan från 1980-talet och hippieerans tokiga frisyrer. Ta en titt själva bara:
Richard Tol. Bild från The Guardian. Fotograf: AE.
Men det är inte hans frisyr som detta ska handla om, även om den borde rättas till. Nej, Richard Tol är en holländsk ekonom som arbetar i England, och han har arbetat med IPCCs senaste rapport en längre tid. Nu gör han en helomvändning. Han tar sin hand ifrån sin del av IPCCs rapport och tycker att hela rapporten är för alarmistisk. Han har tydligen hela tiden velat att världen ska se fördelarna med den globala uppvärmningen, att det är en bra sak, men först nu har hans åsikt blivit allmänt känd.

Märk väl att han är ekonom och trots det sitter han i IPCC. Vad har då ekonomer med klimatfrågan att göra? Det är märkligt nog dom som har styrt hela frågan nästan ända från början. Det är förvånansvärt få reella forskare som skrivit de slutliga rapporterna från IPCC.  Istället har vi t ex Nicholas Stern och hans egna rapport för ca 10 år sen då han avfärdade allt som gick emot klimatalarmismen genom att säga att han, en ekonom, visste mer om klimatet och klimatforskningen än världens samlade forskarkår på området.

Därför är det bra att se att det finns dom som inser att hela apparaten bakom klimatfrågan bara är ute efter två saker: pengar och makt. Den vetenskapliga sidan och eventuella lösningar på problemet är inte intressanta. Vad allt handlar om är att skaffa sej makt. När ska alla dessa skådisar och musiker som åker världen runt i miljöns namn, i dyra avgasutsläppande flygplan, inse att de utnyttjas som en sorts miljöhoror? Se där, jag skapade ett nytt begrepp. Miljöhora. Kan det bli nåt för framtida blogginlägg nånstans i samband med såna här frågor? Vi får se. Tills vidare nöjer jag mej med att inse att även hockeyfrillor kan se bra ut när de gör helomvändningar i denna frågan.



"We are star stuff. We are a way for the cosmos to know itself."

Populära inlägg