fredag 27 september 2013

Klimatet - en fråga om politik och auktoritära krafter


Idag presenteras så den kortfattade rapporten från IPCC för politiker (läs: sagor för vuxna med behov att bestämma till varje pris!) och därmed står det fullständigt klart för alla som har någon form av insyn i hur klimatfrågan har skötts de senaste 25 åren att det är vad politikerna tycker som gäller. Forskningen är bara till för att tillgodose politikernas önskan. De vill skapa ett politiskt Utopia där de kan få göra som de vill utan att vi, det vanliga folket, har några som helst influenser. Politikerna vill nu kunna dominera allt inom klimatfrågan och göra så att frågan blir till ett svar. De finns förstås de som inte vill att så ska ske.

Självsäkerheten hos de politiker som backar upp IPCC är stor. Jag är lika säker på att de rapporter som lämnats in till IPCC för att bilda underlag för denna officiella rapport inte alls är så stoltserande och sitter på lika höga hästar. Man bygger på datorgenerade modeller som alla har samma fel, de utgår från föreställningen att människan har förändrat vädermönstren. Man bygger alltså in detta påstående i modellerna utan att ha fog för det.

De stora frågorna vad gäller naturen ignoreras av världssamfundet, som bristen på dricksvatten i stora delar av världen, krig som dödar oskyldiga, utsläpp av klor, tungmetaller och läkemedel, för att bara nämna några saker som vi kunde ha ägnat en liten tanke om det inte hade varit för politikernas ambition att verka som om de verkligen gjorde nåt för världen. Istället ger de oss övervakningsskandaler, krig, överdrivna teorier om människans påverkan på vädermönstren samt urusel skötsel av världens länder."You'll never have a quiet world till you knock the patriotism out of the human race"

Populära inlägg