onsdag 18 mars 2015

Slöseri med skattemedel

Filmbolagen jagar enskilda fildelare som vore de terrorister medan de verkliga terroristerna får hållas nästan helt utan åtgärd. Man likställer härmed fildelare med piratkopierare. En äkta fildelare gör ingen skada utan smakar egentligen bara på den stora digital buffén. Det är piratkopierarna som gör skada med sina kopior av olika verk och produkter som de säljer som om de vore äkta vara. Det är bedrägligt och ytterst ohederligt att göra så. Men vanlig fildelning hör inte dit.

Samtidigt läser vi att skivbolagen har slutat jaga fildelare. Man är mer intresserade av att blockera piraters och fildelares möjligheter att nå ut på internet. Hur nu det ska gå till, med Tor och alla andra sätt att kringgå myndigheters förbud och domslut. Det går inte att stoppa fildelare och piratkopierare. Information och utjämning av inkomster världen över är två saker som skulle kunna minska piratkopierare. Bättre musikskapande som leder till plattor som går att lyssna på rakt igenom, inte bara nån enstaka låt, är en sak som skulle göra folk mer intresserade av att köpa.

Sen har iTunes och Spotify gjort sitt för att se till att den så kallade illegala delen av fildelningen gått ner. Detta eftersom iTunes och Spotify ju de facto är en del av fildelningen. Men sånt blundar skivindustrin för.




"Happiness quite unshared can scarcely be called happiness; it has no taste"

Populära inlägg