tisdag 6 maj 2014

Boko Haram - Farliga fjantar som tror de är nåt

Det har säkerligen undgått få med ett öga på nyhetsflödet vad som skett i Nigeria. Ännu en av dessa sekter med vapen, Boko Haram, har varit framme och förstört livet för många människor. De har tagit unga flickor som gisslan och tänker sälja dom som slavar. Boko Haram, vars namn betyder ungefär västerlandets sätt är en synd, eller förbjudet, (arabiska är inte min starka sida!), verkar vara en sån där organisation som använder en ideologi som förevändning för att få det dess medlemmar helst av allt vill ha, nämligen makt över andra människor. Förevändningen i detta fallet är förstås religionen. Hade de inte varit muslimer så hade de säkert dödat i Jesu namn, eller nån annans namn.

Problemet med såna här rörelser är att de inte vill sprida sitt budskap på ett intelligent vis. De vill istället göra sej kända genom våld och övergrepp. Det är inget grepp man vinner några humanitära priser precis, inte heller vinner man folks uppskattning och intresse i längden. Hat, fruktan och hämndbegär är de enda saker man får i gengäld om man uppför sej som Boko Haram. Om det är något som är haram är det väl dessa tokar, eller hur?



"Harmlessly passing your time
in the grassland away
only dimly aware of a certain
unease in the air"

Jag är en terrorist!

Saudiarabien har deklarerat att alla ateister är terrorister. Vilket alltså innebär att förnekar man alla gudars existens så är man i samma lag som alla hemska människor som genom seklerna gjort sitt bästa för att sätta skräck i världens länder och deras befolkningar. Vi är alltså lika hemska som de som flög in i World Trade Center-tornen och Pentagon, och dessa terrorister kom från - Saudiarabien!

Detta är en del av de lagar som skrivits om på sistone för att saudierna som har makten i oljelandet inte vill ha något som hotar deras maktposition. Att då ge sej på ateister, vars verksamhet inte på något vis hotar familjen Saud, är bara ett svepskäl. Men jag kan ändå inte tänka mej Richard Dawkins som en bombkastande skurk beredd att döda alla som tror på en gudom. Däremot finns det gott om religiösa tokar som begått terroristdåd i sina gudars namn...



"Everytime you make a typo
the errorists win"

Populära inlägg