måndag 27 september 2010

Dålig förlorare drar felaktig konklusion av SDs framgångar

Skulle skattesänkningarna som Alliansregeringen genomfört ha bidragit till SDs framgångar? Det hävdar en samhällsdebattör i en artikel på Newsmill. Nej, tror inte det. De flesta skattesänkningar den regeringen genomfört är inte riktade mot de personer som bevisligen var de som främst röstade på SD i valet, nämligen fattiga arbetslösa LO-anslutna män. Om något skulle väl en skattesänkning för denna grupp ha lett till att de röstade på Alliansen istället. Men så skedde ju inte nu och följaktligen röstade de på SD istället.

Myten om SD som ett parti som tilltalar borgare och högerextremister frodas verkligen i vårt land. Den myten har motbevisats många gånger, inte bara på nätet utan även i tidningar, dock ej EXPO som verkar gå fel väg för ovanlighetens skull. Högerextremisterna har i vanlig ordning röstat på sina små löjliga partier men SD är en annan sorts best, där skopas de upp de jag redan nämnt.

Nej, ska man klaga på nåt gällande skattesänkningarna är det att det gällt fel grupper samt att en skatt borde tas bort, nämligen momsen.

Populära inlägg