måndag 4 januari 2010

Kan vi stoppa Bono?




Jag tycker om U2 som band, deras musik är bra och samtliga medlemmar är bra musiker och kompositörer. Tyvärr är frontmannen, Bono (alias Paul Hewson) är fisförnäm stropp och egocentriker utan dess like. Han har dessutom en syn på fildelning som inte bara är föråldrad, den är direkt farlig också. Han vill ta till direkt odemokratiska metoder för att få stopp på den, med Kina som förebild. Övervakning på nätet och insatser mot fildelare är alltså vad han förespråkar. Men problemet är ju det att inte ens diktaturen Kina har kunnat stoppa internet, annat än att sätta stopp för det fria ordet i realtid. Något som verkligen rimmar illa med det budskap om kärlek och frihet U2 sjunger om i många av sina låtar.

Jag har återgivit en av de roligaste historier jag läst om diverse artister på många andras bloggar. Nu tar jag med den på min egen också. U2 uppträdde i Skottland för några år sen när Bono mitt i konserten ställde sej att klappa långsamt in i mikrofonen. Efter en stund slutade han och sa "Everytime I clap my hands a little child in Africa dies." Ur publiken hördes då en man med typisk skotsk dialek: "Then fooken don't do it then!"

Bono kanske tycker att det är väldigt tyst på nyårsdagen...

Klimatskandalen har fått sin egen sida

Jag såg den här sidan idag. Den lovar gott för den som gillar att läsa om skandaler, framför allt inom detta i det närmaste pseudovetenskapliga område som klimatforskningen har blivit i händerna på Mann, Jones mfl.

I alla fall är det kul läsning i dessa köldtider.

Populära inlägg