Den 9 december skrev jag om tillsatser i maten och om att deras tid borde vara över snart. Som ett brev på posten skriver Marie-Louise Danielsson-Tham i en artikel i DN att utan tillsatser riskerar vi att dö. Men hon kommer in från fel håll. Hon tar upp konserveringsmedel, vilket ju är en naturlig (oftast) del av vår matlagning. De är det inget fel på egentligen. Det påpekar också journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson, vars böcker jag talat om tidigare. Danielsson-Thams försvar av tillsatser verkar lite som bunkermentalitet. Det är i alla fall den känslan jag får.
måndag 15 december 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
Populära inlägg
-
Rennäringen blir lidande av vindkraftsparker , resonerar Östra Kikkesjaures sameby i Piteåområdet och tackar nej till de 5,5 miljoner kr som...
-
Aftonbladet har fått nys om en nyhet som de anser vara värd att spinna vidare på. Det handlar om en hittills okänd formation på havsbottnen...
-
Godis är gott, sägs det. Det beror på vad man menar med godis. Sånt där gjort på köttrester och diverse tillsatser som inte alltid är nor...
-
Det var en ovanligt vacker fullmåne natten mellan 28 och 29 augusti i år. Det ska bli en ännu vackrare fullmåne i slutet av nästa månad. D...
-
Jag har varit väldigt dålig på att upprätthålla denna blogg de senare åren, och det kommer nog att fortsätta. Orsakerna är många, och väldi...
-
Jag har inte skrivit här på bloggen på en hel månad, men det beror på att jag har kraftsamlat inför denna dag, den dagen då rymdsonden New H...
-
Den på kometen 67P strandsatta sonden Philae har vaknat när nu kometen närmar sej solen. Det är tillräckligt för att kunna ladda batteriern...
-
När vi diskuterar demokrati och diktatur är det ofta i motsatsförhållande till det senare, man menar att de är varandras motpoler. Men är de...