fredag 8 maj 2015

Dumheter världen över

Tillbaks igen efter en dryg veckas uppehåll, och inte verkar det ha blivit bättre i världen.

Storbritannien har haft val och inte har det väl gått som någon önskat. De Som Bestämmer (DSB) har vunnit oavsett vem som är premiärminister. Från svenskt håll ojas det över resultatet, men även här är det ju status quo som gäller. Det är samma sorts politik som förs, oavsett vilken regering vi har. Nu ska man folkomrösta om EU-medlemskapet också. Oj, vad opportunistiskt det låter! Vilken sida som än vinner så kommer resten av Europa inte att godta det. Vinner "uttågarna" kommer EU som organisation att tvinga Storbritannien att stanna kvar. Vinner "stannarna" kommer EU att suga ut landet ännu mer. Några som inte stannar är ledarna för Labour, Liberaldemokraterna och UKIP. Bra eller dåliga beslut? Det får framtiden visa. Det som inte är bra är att alla tror att demokrati är detsamma som politik.

En lärare gör nu det många önskat att lärarna hade gjort för länge sen; inför striktare regler i klassrummet. Men sånt ska komma hemifrån. Det är inte lärarnas jobb att lära eleverna veta hut. I skolan går man för att bli en mer lärd människa och få kunskaper inför vuxenlivet. Men grunden måste komma från hemmet och från dagis. Får man inte lära sej sånt längre?

En av Sveriges många riksfjantar har tydligen haft för avsikt att håna Leif GW Persson genom att skjuta folk på gator vars begynnelsebokstäver bildade meningen "Heja GW". Bara att komma på nåt så patetiskt visar att talesättet "Bästa argumentet mot demokrati är fem minuter med den genomsnittlige väljaren" är sant och väldigt befogat. Jag nämner inte denna fjants namn här eftersom det inte är mördare som det viktiga, det är offren som viktiga.

Ett ikoniskt, historiskt foto som visar hur sovjetiska soldater hissar sin flagga på resterna av Berlins riksdagshus den 2 maj 1945. Det dumma här består inte i att fotografen ifråga regisserade fototillfället, inte heller i att han inte fick den uppskattningen i sitt hemland för fotot, utan i att kriget kunde få hålla på så länge som det faktiskt gjorde. Alla dessa misstag och medvetna förhalningar för att få hålla på med sina hemskheter kan inte rättfärdigas av några som helst ursäkter.

På klimatfronten fortsätter fjanterierna som vanligt och våra politiker och journalister lallar med i klimathotskören. Alltmedan miljön är det som vi borde ägna mer uppmärksamhet åt.



"It sounds so nice
what you're proposing"

Populära inlägg