söndag 4 maj 2014

Problemet med UEFA

UEFA är det korrupta organ som arrangerar de internationella matcherna i fotboll över hela Europa (plus Israel, kan inte dom hålla sej till Asien som alla andra tredjevärldsländer!) genom Champions League, Europa League och EM som går vart fjärde år. Korruptionen kan man acceptera eftersom alla organisationer är korrupta på ett eller annat vis. Vad gäller UEFA går korruptionen ut på att låta storlagen vinna Champions League varje år. Kommer nåt att storlagen först tvåa eller trea i sin liga låter man dom vara med ändå, just för att de är storlag.

De stora fotbollsländerna har därför en gräddfil rätt till de stora titlarna, alltmedan andra länders lag tvingas kvala för att få vara med i den turnering som innebär att alla mästarlag i respektive länder ska få vara med. Inte nog med att de stora lagen har en gräddfil med sina mästarlag, tvåan och i vissa fall även trean har samma gräddfil. Det är som på dagis, alla får medalj och kallas vinnare, fast här gäller detta endast för de stora fotbollsländernas lag.

Som om inte detta räckte finns bortamålsregeln som ett damoklessvärd hängande över de lag som spelar enligt UEFAs regler. Bortamålsregeln gör att vissa lag kan spela oavgjort när de möter ett lag på bortaplan och sen spela som de vill hemma. Denna regel är egentligen onödig och får många gånger negativa konsekvenser för spelet på plan. I alla fall anser jag att spelet blir lidande då ena laget bara spelar på resultatet från den match de spelade oavgjort på bortaplan, eftersom det då innebär att de inte behöver förta sej på hemmaplan.

Kan vi slippa UEFA nån gång i framtiden? Åtminstone korruptionen och deras tokiga ledning som hela tiden tycks ersättas av samma sorts galningar generation för generation. Bortamålsregeln får gärna försvinna den med. Vad säger ni? Är jag överdrivet hård mot UEFA eller?"Look, if you will just tell me what the joke is, 
we can let things get back to abnormal around here"

Populära inlägg