måndag 14 januari 2013

Ignoransens beskyddare

Lars Kamël brukar irritera sej på Aftonbladets skribent Eva Franchell och det är inte att undra på när man nu läser hennes senaste alster. Det är den vanliga litanian om hur koldioxidutsläppen får fortsätta utan hinder. Hon pekar speciellt ut SSAB och Cementa som miljöbovar. Sen kopplar hon ihop detta med värmeperioden i Australien och sen rapar hon upp samma felaktiga siffror som SVT svängt sej med rörande temperaturen.

Det har nämligen inte varit 50 grader i Australien som påståtts. Det var 50 grader i solen men i skuggan har det varit normala temperaturer för årstiden. Rekordet från 1960-01-02, 50,7 grader, står på säker grund. Dessutom verkar det ha varit varmare år 1790 i dessa trakter.

Man har förståeligt nog börjat ifrågasätta de äldre temperaturrekorden. Termometrarna är ju bättre kalibrerade idag. Kanske vi ska radera alla dessa gamla rekord och se framför till att ta bort dessa termometrar som är felplacerade. Alla dessa termometrar som står mitt emot värmefläktar, luftutsläpp, asfalttäckta områden samt bredvid solbelysta väggar.

Verkligheten är den, Eva Franchell, att hur du än försöker sälja in klimathotet än en gång så är vädret helt normalt. Det ÄR så här varmt i januari. Varför glömmer så många bort detta hela tiden? Till sist, det är inte våra företags fel att det är sommar i Australien nu. Inga företag kan beskyllas för att koldioxidhalterna ökar i atmosfären samtidigt som klimatet inte förändrats nämnvärt, snarare stått still. Det är inte vårt fel...




"Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning."

Populära inlägg