tisdag 22 januari 2013

Dumheter världen över

Fördelen med demokrati är att alla får göra sina röster hörda. Nackdelen med demokrati är att alla får göra sina röster hörda. Den senare saken märks verkligen när MP höjer sina röster och vill ha speciella avgifter på dubbdäck. Hur förklarar de sen alla olyckor som sker för att folk slutar köra dubbat? Satsa istället på bättre vägar och gator som inte slits så hårt. Eller blir det för dyrt att satsa på nåt som hjälper mänskligheten. Partiklarna är nog så hemska men de kan minskas även utan att dubbdäcken blir avgiftsbelagda.

Religion måtte betyda väldigt mycket för världens människor. Religiösa konflikter med. I alla fall om den ena parten är muslimsk och den andra judisk. Oj, vad kul för (kristna) att läsa om konflikten i Mellanöstern! Men om vi skulle titta på världens stora konflikter som verkligen har en direkt påverkan på vanligt folk så är denna konflikt att jämföra med ett väskryckardrama i stadsparken. Den ojämförligt största konflikten är den i Kongo, där fem miljoner människor (!) beräknas ha dött sen den startade 1998. Men nyhetsfolket är inte intresserat. Folk och fä dör som flugor men bara nån gång då och då bubblar det upp till ytan i medierna. Girighet, vissa religiösa motsättningar, diamanter och rena folkmorden. Vore inte det nåt att skriva om? Tydligen inte. Ökenfolk som båda anser sej vara gudarnas heliga skapelser är tydligen sexigare.

Sen har vi såna som stoppar huvudet i sanden för att se om verkligheten finns där. Med huvudet väl nedstoppat kan man tydligen se och höra vad man vill se och höra. Jag antar att Monica Gunne inte heller fryser i den här kylan som råder."De som har dumbommarna emot sej förtjänar förtroende."

Populära inlägg