söndag 7 december 2014

Religion - dårarnas sista fäste

Religion är en sammanhållande fixpunkt för många människor, en samhällelig snuttefilt som ger många tröst. Så långt är allt väl, men när tokar använder religionen för att kunna visa sina egna fördomsfulla åsikter för andra är det helt fel. Det är bara så fel det kan bli. Som det senaste tilltaget från USA, Tempe i Arizona för att vara exakt där en pastor vid namn Steven Anderson har sagt att vi skulle kunna bli fria från AIDS vid juletid om vi dödade alla homo- och bisexuella människor idag.

Menade han verkligen allvar med detta, skämtade han eller var han bara så okunnig? Jag lutar åt det sista för hela beskrivningen av hans "predikan" talar sitt tydliga språk, han är inte speciellt beläst och det han läser är inte av högsta kvalitet. Den bok han citerar ur skrevs för drygt 2000 år sen av fundamentalistiska, elitistiska och fanatiska dårar som var fyllda av hämndbegär över ett land de förlorat flera hundra år tidigare och som rent historiskt sett bara var en fotnot (kungariket Israel för den som undrar!) och inte hade något som helst inflytande på någon, ens i regionen.

Mer hemskheter från religionens värld; en femårig pojke i Skottland har ritualmördats och hans kropp har skändats genom att mördaren, troligen hans mor, har tagit ur hjärtat på honom. I huset där han hittades fanns också hans syster, som var oskadd enligt uppgifter. Hur oskadd psykiskt sett hon kommer att vara i framtiden återstår att se.

Skrock, fördomar och dårar som för dessa båda saker vidare till andra människor. Kan det bli bättre i världen, det år då det gått 2014 år sen vi började räkna från år 1? Religionen är verkligen dårarnas sista fäste, för de som gör bra saker för andra människor kan man egentligen inte säga att de gör det i religionens namn, utan i mänsklighetens namn."What's the square root of stupidity"

Populära inlägg