måndag 16 september 2013

Får det lov att vara lite bäversås till äppelkakan?

Bäver eller böna? Bild från Barnfamilj.se.
 En av hemligheterna bakom beteckningen "naturlig arom" eller "vaniljarom" är den att detta aromatiska ämne görs på sekretet från bävergallan. Det avslöjades på Äkta vara för några dagar sen och har varit ett givet samtalsämne idag med en massa utvikningar i skämtandets rike som följd. Fast å andra sidan kan det ju också röra sej om ett missförstånd, där det helt enkelt rör sej om ricinolja från en böna som på engelska kallas castor beans (en sorts bönor som avger denna olja).

Nån har missuppfattat det grekiska ordet för bäver (kastor) och trott att det handlar om bävergäll. Inte desto mindre är det skoj att göra dessa tolkningar. Vad som än gäller, bäver eller böna, är det inget mot äkta vara, vaniljstången.

Kanske är det häst!!!?



"Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent"

Populära inlägg