fredag 19 augusti 2011

En liten kortis om skolan

Låt oss leka med tanken att någon i offentlig ställning skulle komma på att alla som gått i skolan har varit offer för barnarbete. Att gå i skolan skulle alltså ses som barnarbete och nu vill denna person att vi alla som slitit och slavat i ett decennium (minst!) ska få ersättning retroaktivt av staten för dessa övergrepp. Pengarna ska motsvara i lön det man gjort under detta decennium och samtidigt passa in på det som verkligen fick göra under denna tid. Skulle staten då gå i konkurs?

Nej, jag tror inte det för dels blev vi utfodrade, dels fick vi böcker bekostade av staten att använda och sist men definitivt inte minst fick vi använda utensilier av diverse slag som staten i slutändan hade bekostat. Rejäla avdrag alltså.

Min egentliga tanke med detta experimentet var det att nog finns det pengar och vilja att satsa på skolan men det verkar som om dessa pengar inte når fram och viljan därmed dör många gånger. Felet? Jo, att vi har lagt ansvaret på kommunerna. Ansvaret har hamnat i händerna på politiker och myndigheter som är som stora barn i en godisbutik. Snacka om barnarbete!

Populära inlägg