onsdag 26 januari 2011

Mystiska bilder inte så mystiska

PC för alla gör stor affär av 15 bilder som tagits för användning i Google Earth och man kallar dessa bilder mystiska pga innehållet i dom som är rätt underliga vid en snabb titt. Men så är nu inte fallet. Första bilden i bildspelet är bara löjlig. En kille med en ansiktsmask formad som ett hästhuvud står vid sidan av vägen i Aberdeen, Skottland. Han var uppenbarligen medveten om att det filmades och fotades i området så han ville ha uppmärksamhet. En annan bild är från Tyskland där en nästintill naken man halvligger i bakutrymmet till sin bil och en hund ligger på marken bredvid. För det första, hundar ligger så väldigt ofta när de sover. För det andra var det säkert varmt den här dagen så killen tog vara på alla solstrålar som erbjöds och passade väl samtidigt på att rengöra sin bil. Smuts är enklare att tvätta av från en naken kropp än från kläder.

Utöver det är spåren på havsbottnen utanför Kanarieöarna väldigt intressanta. Det visar sej alltså att de är resultatet av ekolod, alltså att man med sonar har undersökt bottnen i syfte att veta dess topografi och eftersom ljudvågorna är ganska kraftiga bildas spår på bottnen där sonaret har gått fram över den.

Med lite undersökningar och lite extra tankeförmåga (plus en önskan att få utlopp för en arrogant och överlägsen attityd) kan man alltså komma långt och sänka de flesta mysterier i en djup och mörk brunn.

Populära inlägg