fredag 14 januari 2011

Hur ska dom ha det egentligen?

Hittills har det diffusa begreppet "klimatförändringarna" (läs: mänskligt inducerad uppvärmning av en skrivbordsprodukt) inneburit att allt som händer i världen numer är kopplat till att världen värms upp på sikt. Men nu hävdar DN att dessa förändringar, utan att ens blinka drar man in översvämningarna och La Niña i resonemanget, kan leda till att temperaturen kan sjunka världen över (!?). Men, skulle inte temperaturen stiga när alla katastroferna ökade? Nu ska det alltså sjunka.

Det vete fåglarna om så är. Vad vi människor bevisligen påverkar är vår närmiljö och näringskedjorna hos vissa arter, den senare påverkan är visst på väg bort vad gäller PCB och DDT om jag läste SVTs text-TV rätt igår. Men jag är inte övertygad om att vi skulle kunna påverka regnmängden eller några havsströmmar. Det är än så länge Star Trek-teknik, alltså science fiction. Om de verkligen tror att vi människor med några utsläpp av diverse gaser kan påverka havets strömmar så har någon eller några lärare inte lärt ut tillräckligt mycket om kemi och fysik i skolan.

Att temperaturen nu sakta kommer att sjunka har inte vi med att göra, inte heller när det steg. Hur ska ni inom klimatetablissemanget ha det egentligen?

Populära inlägg