fredag 7 februari 2014

Snart blir uppvärmningspausen myndig

Det har talats bland sensibla bloggare och forskare om den så kallade uppvärmningspausen en längre tid nu. För den som levt under en sten i skogen så handlar uppvärmningspausen om att det genomsnittliga vädermönstret inte genomgått någon förändring alls sen uppvärmningsåren från 1970-talet och framåt. Faktum är att enligt satellitmätningar vars data nyligen publicerats är de senaste åren väldigt flata. Det vore nåt för Ryssland att ta till sej, dom som stiftat propagandalagar mot homosexualitet.

Ingen trend alls. Precis som modet borde vara.
Så snart är det 18 år utan någon förändring rent statistiskt, om man nu ska tro på statistik. Detta diagram visar hur temperaturerna världen över, enligt vissa insamlare av data, endast har förändrats från år till år och att det långsiktiga förloppet visar hur dessa upp- och nedgångar tar ut varandra så att det i slutändan är samma genomsnittstemperatur som i början av den uppmätta perioden och samtidigt jämfört med perioden innan, den som innebar att världens genomsnittstemperatur steg några ynka tiondelar av en grad.

Det är just det att det bara är insamlat från några få insamlare som irriterar mej. Visserligen är det väldigt bra instrument som sitter i satelliter men ändå vill jag ha mer data från alla möjliga håll. Men det är nog bara så att det är jag som är för petig. Jag vill att allt ska komma med, även om det avviker från resten av allt annat, så länge det är relevanta siffror.



"Att få utöva idrott är en mänsklig rättighet. Alla människor ska ha möjlighet att utöva idrott, utan någon form av diskriminering och i den olympiska andan, som förutsätter ömsesidig förståelse, vänskap, solidaritet och rättvist spel."



Populära inlägg