torsdag 9 januari 2014

Global uppvärmning drabbar Nordamerika och snart ska vi få vår beskärda del av kakan

Ingen som sett nyheterna de senaste dagarna på TV eller läst en tidning har väl kunnat undgå de USA-centristiska* nyheterna om att USA drabbats av en köldknäpp. Vi ska snart få vår version av denna kyla, det är bara en fråga om hur mycket det blir. Redan har olyckskorparna bland alarmisterna höjt sina röster, naturligtvis för att de känner ett behov av att få folk över på sin sida. Men precis som en svala inte gör någon sommar, är inte en köldknäpp något bevis för vare sej global uppvärmning eller nedkylning. Men tokarna i den amerikanska regeringen måste ändå pladdra på som om det vore bevis. Reaktionerna från mer sansade människor låter förstås inte vänta på sej. Ironin frodas just nu och allt är frid och fröjd.

Tänka sej att det finns såna som tror att enskilda vädermönster är detsamma som klimatförändringar i ledande positioner. Vem vet vilka konsekvenser det har fått genom åren pga dåliga beslut och/eller missuppfattningar längre ner i den politiska näringskedjan? Det borde ha gått upp för var och en att det här med klimatdravlet inte är en vetenskaplig fråga längre utan en politisk. Vi borde vrida klimatfrågan ur händerna på de självutnämnda experterna, ideologerna, de med huvudet i sanden, de som "bara vet" och de som anser sej veta bäst, och ge tillbaka den till forskarna så att forskningen på området går framåt.

Tusentals rapporter och uppsatser om klimatet publiceras varje år, och av dessa är ungefär lika många emot tanken på att mänskligheten orsakar globala förändringar i klimatet som för. De allra flesta rapporterna är dock neutrala och ger en mer nyanserad bild av förändringarna i vädermönstren, såväl lokalt som regionalt och globalt. Det finns härmed ingen konsensus rörande klimatet bland forskarna. Så nu vet ni det.


* Ja, jag vet vad ideologer och vissa andra viktigpettrar anser om ordet centrism, men det ordet passar så bra att använda om medier som bara placerar ett land i centrum hela tiden att jag stjäl det från dom för att anpassa till min ståndpunkt om medier som bara älskar att rapportera från USA men samtidigt verkar ösa ur sej ett förtäckt hat gentemot landet, förmodligen påtvingat från den röda ledningen inom tidningar och TV."Our great democracies still tend to think that a stupid man is more likely to be honest than a clever man."

Populära inlägg