fredag 8 juni 2012

Svammel i våra medier

Tecknad av Josh.

Är det inte dokusåpor och annat fjanteri får vi oss pseudovetenskap till livs i medierna. Därtill rena lögnerna i sifferform. Precis som Lars Kamël påpekar stämmer inte siffrorna våra "kära" tidningar upprapar från TT, som säkerligen fått dom från nån som kallar sej forskare bara för att han/hon/den/det har fått ett diplom från nåt institut nära anslutet till nån miljörörelse med rötterna i ekofascismen. Till råga på allt ska detta dravel publiceras i Nature, en tidskrift som ända tills nu har varit en bastion för äkta vetenskap.

Men i och med klimatbluffens intåg på den vetenskapliga scenen har även den tidningen intagits av politiskt motiverade människor som utnyttjar vetenskapen för sina egna ändamål och de har lyckats med sina trick; halvlögner, listigt omformulerade  förvrängningar av fakta och statistik som bygger på noga utvalda fakta där man plockat bort det som inte stämmer överens med den rådande synen på jorden och dess tillstånd. För sanningen är den att jorden inte alls är så uppodlad och uppbyggd som påstås. Det är 43 % av all mark vi människor bebor som är uppodlad och bebyggd och det är en förvånansvärt liten del av den totala landytan, som uppgår till 150 miljoner kvadratkilometer. Att vi sen inte behöver förstöra den är en annan sak. Det viktiga här är att hålla sej till fakta, vilket forskarna inte har gjort.

Bara för att man kallar det man gör för forskning innebär det inte att det är vetenskapligt underbyggt. Man ska ALLTID, alltid utgå ifrån att det man vill bevisa är fel. I och med att man försöker hitta motsatsförhållanden till sin tankegång har man tagit ett stort steg framåt i sin utveckling som forskare. Man behöver inte ens hitta lösningen på sitt problem för äkta vetenskap sysslar inte enbart med lösningar utan det viktiga är att man har en presentation som håller tätt för alla attacker från kolleger och fiender. Så länge det finns läckor och hål i ens hypoteser är det inte vetenskapligt hållbart.

Som alltid, den enda kollaps som är förestående är den våra medier snart drabbas av. Den där journalisterna upptäcker att verkligheten inte är den som beskrevs av Paul Ehrlich och andra pajasar.

Kan för övrigt tipsa om en blogg med underbara miljö- och klimatrelaterade teckningar. Fenbeagle heter den. Kolla upp den för den är kul!
"Många gånger vet inte folk vad de vill ha förrän du visar det för dem."

Populära inlägg