fredag 9 september 2011

Jag är inte ensam...

En artikel på Newsmill om det så kallade näthatet visar sej tangera min syn på det som skett. Jag har dock inte skrivit samma ord och inte heller har jag pekat ut tidningarna som skyldiga till att vi har de kommentarer vi sett hittills. Detta pga att jag inte kommit så långt i mitt resonemang. Men visst har Olle Andersson rätt i att medierna bär en stor del av skulden till att åsikterna blir så extrema när invandrare och invandring kommer på tal. Kommentatorerna har ju matats med subtil propaganda från nogräknade talare i diverse medier, framför allt de stora drakarna.

Så nog kan man säga att tidningarna har bundit ris om egen rygg och nu vill de inte låtsas om att de till viss del är orsaken till de intelligensbefriade kommentarer som ibland dyker upp bland de mer "normala" och de som kan kallas politiskt korrekta. Som Olle själv skriver:

"Det är således inga marsmännskor vi pratar om, utan själva kärntruppen hos kvällstidningsläsarna. Vanligt folk, skolade av de vrål och brölanden i silkespapper som möter dom dagligen i redaktionella texter. Det är emot dessa svenssons som chefredaktörerna nu vänder sitt förakt. Varenda tidningschef visste att så här skulle det bli i slutändan när kommentarerna släpptes fria, men girigheten fick sista ordet: hat säljer."

Som jag själv skrev förra gången jag skrev om detta så vore det bättre att de som skriver artiklar ber de som kommenterar att hålla hövlig ton och att de bör uppföra sej som de gör på en tillställning av något slag. Det är ju en offentlig plats, ett forum där många möts. Ta kontakt med de som kommenterar, ni journalister! Skriv att ni ogillar hätskheten i det som skrivs tillbaka, men framför allt, gör inte tidningen till ert personliga forum där ni skriver era åsikter hur som helst. Lite band på ERA hätskheter får ni allt också lägga, eller hur? Tidningen ni jobbar för har en speciell agenda och den bör ni följa i mångt och mycket. För om ni spyr galla över nåt, hur subtilt det än är (vi som är klimatfrågans skeptiker kan vittna om den gallan) så blir det bara att ni får igen samma sak tusenfalt av både initierade och dumskallar. Så var försiktiga med censuren, journalister, för det är ni som har skapat problemet från början!


"Varför skjuta upp till morgondagen
vad din mamma kan göra idag?"

Populära inlägg