onsdag 31 augusti 2011

Litet nedslag i fildelningsdebatten


Jag lovade mej själv och alla andra att inte ta upp fildelningen mer här eftersom den diskussionen verkade så lönlös. Vi har ju "vunnit", vi som vill att allt ska vara fritt tillgängligt på internet för alla. Att det finns upphovsrätt behöver inte vara nåt hinder. Man kan betala ändå men det är just för att det finns där ute som gör det omöjligt för oss alla att överblicka. Dessutom borde ju principen gälla att har man betalat en gång ska man inte behöva betala varje gång det dyker upp en annan version av samma låt, samma film, samma spel etc.

Men nu dök den här vansinniga historien upp om 15-åringen som blev åtalad och nu också, tack och lov, friad i första instans. Har Hollywood och andra ikoner inom filmskapandet verkligen sån makt över rättsväsendet att det går till rättegång om några filmer?

Hur var det nu med Fredrik Reinfeldts löfte att en hel generation inte skulle kriminaliseras? Var det bara tomma ord eller vill han inte ta i problemet eftersom han då riskerar att stöta sej med starka intressen som bara är ute efter mer makt och mer pengar, oavsett vem man trampar ner?"Om ni träffar något,
kalla det målet."

Populära inlägg