torsdag 4 december 2014

Tema politik: Lite kort om den senaste tidens "kris"

Jag tänker inte gå in i detalj på det som skett i det politiska Sverige den senaste tiden. Det vet folk redan om vad det handlar, eller tror sej veta, så det är inget att ta upp här. Det enda jag tänker säga nu är att det som är dåligt för politikerna är just nu mumma för journalister och andra proffstyckare som tävlar om vem som bäst kan tolka situationen.

För egen del ser jag ingen kris i det som skett. Jag gläds åt att den nuvarande regeringen inte fick chansen att giljotinera det system för arbetslösa, det som tidigare kallades Fas 3, som visserligen med rätta är kritiserat, men som borde ha fått fasats ut på lång sikt istället för att direkt offras på det politiska altaret bara för att man vill göra helt om mot vad Alliansen gjorde.

Jag ser heller inget sensationellt i att vi får nyval. Det var upplagt för detta redan i september. Folket ville ha förändring men politikerna lyckades få oss valboskap att tro att om vi bara bytte parti så skulle allt bli bra. Just för att politikerna inte vill gå ifrån det förlegade blockpolitikstänkandet. Vad är så skrämmande med gränsöverskridande politik? Den förs ju redan i praktiken på lokal nivå.

Trist att våra politiker hela tiden ska kunna komma undan med sitt blocktänkande. Försök tänka utanför det kvadrilaterala parallellogrammet nån gång. Det fokuseras för mycket på Sverigedemokraterna i media och bland andra tyckare, när det är blockpolitiken som är det stora problemet. Lös det problemet så kvittar det vad SD gör. Samma sak med KD och FP.
"Live as if you were to die tomorrow. 
Learn as if you were to live forever"

Populära inlägg