onsdag 20 november 2013

Bibeln är fiktion, enligt amerikansk stormarknadskedja

Den amerikanska stormarknadskedjan Costco har köpt in ett antal biblar och satt dom i avdelningen för fiktion bland sina böcker. Tydligt märkta med det engelska ordet för fiktion. En pastor i en lokal kyrka blev förstås chockad och ville klaga. Han sa nåt om att koranen nog inte skulle få denna märkning. Det skulle jag dock vilja se. Eller rättare sagt, nej. Koranen och den kristna bibeln, liksom dess förebild den judiska toran, är nog inte fiktion när allt kommer omkring. Det rör sej snarare om historier som senare tiders människor missförstått och i många fall överdrivit för egna syften.

Det påhittade här är den där gudomen dessa tre religioner kallar Gud, som om det vore ett tilltalsnamn. Den figuren är tillkommen för att någon eller några var så anspråkslösa att de inte ville ta åt sej äran för saker som gjorts, i en del fall ville de inte ta åt sej äran för det var saker som var direkt felaktiga så de skyllde på gudomen. Däri ligger det stora felet med alla religioner, att de som tillber en gudom antingen inte vill ta åt sej äran för något bra man själva gjort eller inte vill ta skulden för något dåligt som de gjort. Allt skylls på dessa gudomar.

Så nu vet ni vad som är fiktion och vad som är överdrifter i bibeln, koranen och toran."With the new day comes new strength and new thoughts."

Populära inlägg