lördag 30 mars 2013

Dumheter världen över: Nordkorea - ett pajasland

Fjantarna i Nordkorea skramlar med sina i sammanhanget löjligt små vapen, förmodligen för att de känner sej åsidosatta nu när Syrien styr dagordningen vad gäller dumheter. Nordkorea är ett land som satsar på massförstörelsevapen och en jättestor armé medan folket svälter, ett land som hjärntvättar sitt folk att tro på en tokig nekrokrati med en död man som president och högste ledare, en som dessutom ska ha fötts på toppen av ett berg, allt enligt ledningens egen myt.

Det är dags att sätta det landet på plats. Kanske Kina ska bli landet som gör det. Det är nämligen så att Kina som varande Nordkoreas enda "allierade" har ett ansvar att se till att de inte går för långt. Ryssland har också anledning att oroa sej över utvecklingen eftersom de har galningarna på sin bakgård.

Nordkoreas ledning har också all anledning att oroa sej. De borde inte mucka gräl med USA med tanke på hur mycket bättre Onkel Sams soldater har blivit på att strida man mot man sen 1950-talet. Det där med atomvapen är inget som de borde skrika högt om. Vad gäller missiler är jag övertygad om att de inte kommer nå det nordamerikanska fastlandet. Då var japanerna duktigare med sina fugobomber under andra världskriget.

Vi har förhoppningsvis undvikit ett storkrig just nu men om galningarna i pajaslandet Nordkorea inte stoppas snart är det risk att vi får det kriget på halsen i alla fall."Om du bara har elakheter att säga så tig."

Populära inlägg