fredag 24 augusti 2012

Han borde ha förutsett det


Graham Bishop var namnet, bluff och båg är hans verksamhet även om det kallas att vara klärvojant. Han har uppträtt i många danska och tyska serier med sin "förmåga" men när frun begärde skilsmässa anade han inget. Istället gick han bärsärkagång mot sina fyraåriga tvillingdöttrar och försökte sen ta sitt eget liv. Kunde han inte anat att hans berömmelse gick ut över familjelivet? Hur var det nu med fjärrsynen?

Till sitt försvar hävdar Bishop att han blivit besatt av en ande som kallar sej Dr. Karl. Denne ska ha fått honom att gå till attack mot barnen när frun ville lämna honom. Ville månne herr ande ha sitt "offer" i fred?

Det är förvånande att så många tror på medier och liknande dravel i vår tid. Visst finns det saker vi inte kan förklara men det innebär inte att vi aldrig kommer kunna förklara dom. Att se in i framtiden eller se saker på stort avstånd kan förklaras med diverse metoder, bland annat genom att det handlar om bluff och båg i en del fall. I andra fall handlar det om lycklig slump. Jag kan dock säga en sak om herr Bishops framtid. Den ser inte ljus ut den närmaste tiden.
"Ett äpple om dagen håller doktorn borta men en vitlök om dagen håller alla människor borta."

Populära inlägg