onsdag 8 augusti 2012

De mest fördomsfulla människorna

De mest fördomsfulla människorna är inte några specifika människor eller ens grupper av människor. Det är du och jag som är de fördomsfulla. Vi har fördomar om allt och alla. De bottnar i rädsla för det okända eller beror på felaktiga uppfattningar om vissa saker. Jag har tidigare sagt att på ett sätt är det bra att ha fördomar för då har man större möjligheter att lära sej något om det man har fördomar för, förutsatt att man är villig att öppna sitt sinne för att ta emot det okända.

Att öppna sej för det okända är som att uppleva en uppenbarelse. Det är nästan religiöst. Ju fler som gör detta desto bättre. Det är en underbar känsla att konfrontera sina rädslor och "vinna". De som inte vill konfrontera det okända kan man ju undra vad det är för fel på dom. Det i sej låter kanske fördomsfullt, att fördomsfulla inte har förmågan att öppna sej, men allt i samhället är fyllt av dolda fördomar. Vi kanske t o m kan ha fördomar mot fördomar?

Men det går inte att komma ifrån, vi är allihop de mest fördomsfulla, du och jag."Alla generaliseringar är farliga, även denna"

Populära inlägg