onsdag 8 februari 2012

Pyrrhusseger för staten och filmindustrin?


120 dagsböter för fildelning är straffet för fildelning i dagsläget. Skulle det stå sej får polisen svårt att spana på och våldgästa fildelare då nuvarande lagstiftning endast ger dom tillåtelse att braka in om brottet ger fängelse. Det är då i praktiken en pyrrhusseger för svensk rättvisa som i detta fall är i händerna på girigbukarna i USA som lyckats med sitt uppsåt att få fildelning jämställt med piratkopiering.

För den som undrar var Pyrrhos (den egentliga stavningen, vi använder vanligtvis den latinska stavningen), en grekisk kung på 300-talet före vår tideräknings början (f v t) som under en kampanj i Italien besegrade romarna i två slag men till ett så högt pris att han till slut höll på att förlora allt. Han förlorade ännu mer i kriget mot karthagerna.


Uppdatering 2012-02-16: Politikerna försöker råda bot på detta problem genom att ge polis och åklagare möjlighet att våldgästa folks hem även om det handlar om ett brott som bara ger böter. Det låter mer som en polisstat och 1984 än en demokrati. Det var inte sånt här vi ville ha när vi röstade i de olika valen.



"En sådan seger till, och jag är förlorad!"

Populära inlägg