tisdag 13 december 2011

Att göra sitt jobb är att vara en kall robot


Att i tid och otid göra den uppgift man är satt att göra är minsann inte så lätt. Speciellt inte om man är ung och ganska oerfaren. Blir man då utmanad i sitt värv svarar man ofta med att bli en kall byråkratisk robot. Av det enkla skälet att man blir låst helt enkelt. Då hjälper det inte att andra parten var fullastad med julklappar och ville få dom ur bilen så snabbt som möjligt.

Här vill jag inflika att parkeringsvakter och deras bolag egentligen bara är ute efter att tjäna pengar, hur det går till kvittar. De har ALLTID rätt, vad som än är bakgrunden och om de egentligen hade rätt eller ej. Deras samhälleliga betydelse förutom att se till att pengar kommer in för att man parkerar på vissa platser eller bötfäller folk för att de parkerar fel är noll. Det finns inga miljömässiga vinster, inga ekonomiska vinster heller och framför allt - det enda som oftast sker är att vissa historier hamnar i tidningar (som den länkad ovan) och folk känner indignation en kortare tid innan det faller i glömska.

Själva proceduren att bötfälla någon för att ha parkerat fel vänder jag mej inte emot, det är principen. Man ska kunna fortsätta vara människa i en sån här situation och invänta dess upplösning. Det kan ju vara en "nödvändig" felparkering. Välj ert nit med omsorg, kära parkeringsvakter. Robot kan man vara om trafikdårar konstant struntar i skyltar och lagar. I en sån situation är det bra att ha nån form av kontrollant. Men en parkeringsvakt, nja. Fler poliser på patrull, tack!
"He's a rebel and a runner,
He's a signal turning green
He's a restless young romantic
Wants to run the big machine
"

Populära inlägg