måndag 25 april 2011

Om konsten att lura en hel värld

Firade du Jordens dag den 22 april? Inte? Det kanske inte är så konstigt eftersom det i stora drag är en amerikansk angelägenhet. Om du nu gjorde det skänk då en tanke till de som ligger bakom denna konstiga dedikation till en planet som inte behöver den. Framför allt till en hycklare, lögnare och mördare vid namn Ira Einhorn, som tog död på sin flickvän Holly Maddux när hon inte ville vara ihop med honom längre. Vad värre var, han komposterade sen hennes lik i en koffert!

I sann återvinningsanda såg han till att hon återbördades till den jord hon föddes på. Är det en aktion värdig en krigsmotståndare och miljöaktivist? Wikipedia-artikeln jag länkat till verkar vilja skyla över hans roll i skapandet av denna dag, Jordens dag, för om man läser diskussionerna finns det en som säger sej ha sett Einhorn på scenen den 22 april 1970 då denna dag skapades.

Jag ogillar den här sortens aktivism eftersom den ofta föder grupptänkande, oförmåga att se verkligheten samt våld gentemot oliktänkande, såväl verbalt som fysiskt. Speciellt ogillar jag Jordens dag eftersom vi inte behöver den. Det är en god tanke men fel utförd. Vad vi behöver en dag som hyllar allt gott vi gör för och på jorden, inte försöker göra slut på allt gott genom att påpeka felen utan att göra nåt åt dom.

Populära inlägg