onsdag 23 februari 2011

Gravitationen - tänkte nån på den?

En liten fråga till alla experter på meteorologi, fysik och kemi, såväl äkta som självutnämnda sådana: När man satte samman klimatmodellerna som ligger till grunden för den AGW-hypotes som politiker och andra gått på så lättvindigt utan att tänka sej för om det verkligen var korrekt allt det som sades och skrevs, togs alla faktorer med i beräkningen?

Vindar vet jag är med liksom diverse utsläpp från oss människor och andra djur (troligtvis), vulkaners utsläpp och explosioner, havets utsläpp och dess strömmar, uppvärmningen av luft över land och hav. Men tog man med gravitationen bland de faktorer som påverkar hur vår atmosfär uppför sej? Jag var ute nyss på en morgonpromenad och såg då hur högtryck tvingade ner utsläppet från ett energiverk till en viss nivå tills det sakta gled iväg. Efter ett tag började så de tyngre partiklarna i molnet att sjunka till marken. Det fick mej att tänka på att gravitationen ju påverkar även så små objekt som molekyler som koldioxid med flera.

Så min stilla förfrågan så här på onsdagsmorgonen är om man tog med gravitationen när man försökte bevisa AGW-hypotesen. Koldioxid är ju en tung gas som sakta sjunker och finfördelas, bland annat av plantor som älskar detta ämne. Hoppas på svar från någon som kan mer om detta.

Populära inlägg