lördag 1 januari 2011

Det nya året

Välkomna till 2011!

Ett nytt år och som alltid hoppas vi på bättre tider. En vecka in på det nya året kommer vi ändå att ha kommit i lunken och vardagen med allt vad det innebär. Löftena folk avgav (dock inte jag, jag lovar aldrig något!) vid nyår har de brutit vid den här tiden och gymmen kommer snart att gapa lika tomma igen, tobakshandlarna får tillbaka sina kunder och godis säljs i samma volymer som före 24 december.

Vi kommer att få ett år med politiska och ekonomiska skandaler som späs på av folk som inte fattar nåt av det de håller på med (ekonomer) och som vanligt får vanligt folk betala. Vi kommer att få uppleva naturkatastrofer och allt kommer som vanligt att skyllas på global uppvärmning/människan/industrialiseringen. Mellanösterns människor, som lider av ett sjukligt behov av att vara i nyheterna hela tiden, kommer att hitta på sätt att trakassera varandra på med bomber, skjutvapen och annat. Samtidigt som världen tittar på och bara skakar på huvudet åt allt patetiskt som händer där.

Vi får som vanligt nya lagar som ofta bara är lagböckernas motsvarighet till påfyllning av kaffet till maten. Regeringen och oppositionen kommer att skälla och tjata på varandra. Samma gamla visa.

Kort sagt, ett nytt år, samma som alla andra år. Jorden snurrar vidare och struntar i oss.

Populära inlägg