måndag 10 februari 2014

Dumheter världen över

Internationella Olympiska kommittén blundar för övergrepp, folkmord, miljöbrott och korruption, men när sorgband åker på efter en personlig tragedi reagerar man direkt. Hyckleri på högsta nivå. Dessutom klagar man på att Marit Björgen gör reklamfilm, samtidigt som proffsen i ishockeyn väller in för att lira några minuter per match. Hyckleriet har tydligen inga begränsningar inom IOK.

På tal om obegränsad dumhet. Schweiz har i en folkomröstning fått fram att immigrationen från EU till landet ska begränsas. Tala om att skjuta sej själva i foten. Samtidigt jublar de främlingsfientliga grupperingarna. Dom är väl om några absolut INTE välkomna i det lilla alplandet?

Jippi, ännu en företagsledare som uttalar sej, och i och med det kväker till ordentligt i språkgrodornas paradis. Eller vad sägs om detta: "Det är många länder i Europa som jobbar med 30 procent. Det tror jag är en bra första tröskel att ta sig över. När du kommer till 30 procent är du inte längre i minoritet." Vad ska man säga? Jag tror jag illustrerar det med följande bild:

Slutligen kommer vi till dagens klant: En självmordsbombsinstruktör (vilket långt ord!) skulle visa sina elever hur man hanterar ett bombbälte när detta exploderade och dödade 22 personer. Poetisk rättvisa skulle man kunna kalla det, eller hur?


"He is, hurrah for the Major General!"

Populära inlägg