söndag 2 november 2014

Bla, bla, bla, klimat, bla, bla, hot, bla, bla, bla!

Nu är skrämselpropagandan inom klimatalarmismens maskineri igång igen. Klimathotet diskuteras i tidningarna igen efter ett längre uppehåll. Det är ju uppenbart varför, det går mot vinter på norra halvklotet så då måste vi hetta upp diskussionen för att "utbilda" massorna i den rätta tron. Men hittills har vi varit svårflörtade. De allra flesta tvivlar, vissa till och med misstror det som IPCC kommer med. Framför allt som den riktiga forskningen inte har kunnat påvisa något samband mellan mänsklig verksamhet och klimatet. Snarare är människans påverkan högst regional.

Ett exempel på riktig forskning inom klimatområdet är detta som Klimatupplysningen återger i en artikel: Färre moln orsakar uppvärmning. Det kan man faktiskt själv lägga märke till. Stora, tjocka moln gör att temperaturen håller sej på en lägre, men jämnare nivå under en längre tid. Klar himmel ger högre temperaturer när luften är varm. Det ger till slut en varmare luft vid markytan. Detta orsakas främst i tur och ordning av havsströmmarnas rörelser, minskning av molntäcket på låg höjd och till sist ökning av molntäcket på hög höjd. Mer att läsa om detta finns här och här.

Mot detta kommer IPCCs påståenden på skam. Skulle våra utsläpp av koldioxid och andra gaser ha fått havsströmmarna att ändra sej, fört bort de låga molnen och sen fått de högre molnen att hopa sej? Jag tror inte det. IPCC-folket hänger inte med verklighetens forskning och ger egentligen ingenting till forskningen, snarare skrämmer dom de forskare som faktiskt vill bevisa något med sin forskning utan att bli utnyttjade av politiker och som har andra rön än de politiskt motiverade att komma med."A lot of people like snow. I find it to be an unnecessary freezing of water"

Populära inlägg